• Körmöndi Brigitta Tímea - Bentlakás a pokolban

Nyelv: Magyar
Oldalszám: 145
Kiadás éve: 2019

PDF ISBN: 978-615-6051-15-8
EPUB ISBN: 978-615-6051-16-5
MOBI ISBN: 978-615-6051-17-2

 

Olvasson bele:

https://olvassonbele.agendakiado.com/bentlakas_a_pokolban.html

 

Igaz történet alapján.

Gondos Sándor 1944. Okt. 20-án megkapta a behívóját. A magyar hadseregben szolgált, aztán a Nyilas párt katonája lett. Később az SS-ben szolgált tisztként. A háború után tanárként dolgozott, és sok megaláztatásban volt része.

Ahogy ő fogalmatza meg az álatala átélt eseményeket:

"Mit is jelent számomra ez a hátborzongató kifejezés: a pokol tornáca?

A történetem, ha nem is mondható hétköznapinak, de mindenesetre olyan eseményekből szövődött, amiket emberek sokasága ugyanígy átélhetett a második világháború alatt. Számomra azonban sokkal többet jelent ez a történet, mint egy kalandregény. A leírt sorokban én a magam emlékeire gondolok vissza, a velem megtörtént élményekre. Ezek az élmények képezték akkor számomra a reménykedésekkel, csüggedésekkel, az izgalmakkal és a halálos rettegésekkel teli valóságot.

 A földi pokolnak is van tornáca. Ennek a lakói is a megváltás reményében élnek. Lelküket mégis örökös félelem, aggodalom tölti el. Rettegnek attól a naptól, attól a pillanattól, amikor majd a pokolba, a háború tüzébe vetik őket, vagy ahonnan ott mondják: amikor „bevetésre” kerülnek. Jól ismerem ezt a helyet, magam is átéltem ennek minden hangulatát a belső szorongástól kezdve a halálfélelem dermesztő rémületéig. Mert én is lakója voltam a pokol tornácának.

Írjon véleményt a termékről

Megjegyzés: HTML használata nem engedélyezett!
    Rossz           Jó
Ellenőrző kód

Körmöndi Brigitta Tímea - Bentlakás a pokolban

  • 1,199Ft


Lehetséges választások


Kapcsolodó termék(ek)

Címkék: Körmöndi, Brigitta, Tímea, Bentlakás, a, pokolban